Vrijwilligers

Vrijwilligers

Onmisbaar voor hét winterevenement van Duiven!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een evenement als de Brilliant IJsbaan Duiven. Als medewerkers, maar zeker ook als sfeermakers. Er zijn veel verschillende vrijwilligersposten waar je uit kunt kiezen. Van opbouw tot horeca en van ijsbaancrew tot schaatsuitgifte. Een volledig overzicht van alle mogelijke functies van vind je hier beneden.

Het evenement vindt plaats van vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024. Voor de ene functie is jouw hulp meer dan welkom vóór de opening, in de andere functie juist tijdens de ijsbaan.

Wat je kunt verwachten van ons

 • Twee schaatsabonnementen met 50% korting;
 • Een onwijs gezellig team;
 • Drinken (en soms ook eten) tijdens je dienst;
 • Een jaarlijkse vrijwilligersbarbecue;
 • Een slot-ontbijt op de ijsbaan;
 • Een mooi ijsbaan-fleecevest;
 • Een vrijwilligersvergoeding*

*De Duivense IJsbaan heeft als ideologie dat we ieder jaar de ijsbaan organiseren waarvan de opbrengsten 100% bestemd zijn voor goede doelen, met in het bijzonder de minima-gezinnen in de regio ‘de Liemers’.  Maar, we willen de vrijwilligers die daar de behoefte aan hebben, de mogelijkheid bieden een vergoeding te declareren. Deze is gelijk aan het wettelijk maximum.

Wat we verwachten van jou

 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Je bent van onbesproken gedrag;
 • Je bent bereid om meerdere diensten te werken;
 • Je kunt goed in teamverband werken;
 • Je biedt service met een glimlach 🙂

Meld je aan als vrijwilliger!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Ik heb een voorkeur voor het volgende team
Akkoord

De verschillende vrijwilligersfuncties

Kassa

De kassa-vrijwilligers van de Brilliant IJsbaan Duiven blinken uit in hun enthousiaste en betrokkenheid tijdens het bemannen van de kassa. Als kassavrijwilliger speel je een essentiële rol in het soepel laten verlopen van de ijsbaan. Je wordt het vriendelijke gezicht dat bezoekers begroet, hun kaartjes verkoopt en vragen beantwoordt. Je helpt bij het printen van abonnementen en draagt bij aan een positieve ervaring voor onze bezoekers.

– Vera Hoppenreijs Teamcoördinator Kassa & Abonnementen

Schaatsuitgifte

Kom bij het schaatsuitgifte team, ga als vrijwilliger nabij de ijsbaan aan de slag en laat je enthousiasme stralen terwijl je schaatsen uitdeelt aan blije schaatsers! Als onderdeel van ons team ben jij degene die de magie van het ijs deelt en glimlachen op gezichten tovert. Geniet van de winterse sfeer, ontmoet nieuwe mensen en draag bij aan een onvergetelijke ijsbaanervaring. Word vandaag nog een van onze schaatsuitdeelhelden en laat de ijspret beginnen!

– Feike Brakshoofden Teamcoördinator Schaatsuitgifte & Schoolschaatsen

Ijsbaancrew

Stap op het ijs en word de hoeder van onze ijsbaan als vrijwilliger! Jouw rol als ijsbaancrew is cruciaal voor een veilige en plezierige schaatservaring voor iedereen. Geniet van de rondschaatsende families of vriendengroepen, beweeg je in de winterse pracht en maak deel uit van een geweldig team. Als ijsbaancrew houd je niet alleen toezicht, maar veeg je ook regelmatig het ijs. Doe mee en maak van de ijsbaan een veilige en gezellige plek waar herinneringen worden gemaakt!.

– Jan Zeelte Teamcoördinator IJsbaancrew

Horeca

Wil je deel uitmaken van het kloppende hart van onze ijsbaan? Word vrijwilliger bij de horeca! Als barvrijwilliger breng je warmte naar de koude ijsbaan met heerlijke drankjes en snacks. Geniet van de gezellige sfeer, ontmoet schaatsliefhebbers en maak deel uit van ons enthousiaste team. Met een glimlach bedien je dorstige en hongerige bezoekers, terwijl je bijdraagt aan de unieke ijsbaanervaring. Sluit je aan bij ons als barvrijwilliger en laat de warmte stromen op en naast het ijs!

– Fons Hoppenreijs Teamcoördinator Horeca

Op- en afbouw

Zonder team van op- en/of afbouwvrijwilligers is er geen ijsbaan! Jouw inzet, enthousiasme en toewijding zijn de drijvende krachten achter onze winterse wonderen. Geen technische kennis vereist – alleen jouw bereidheid om te helpen! Samen maken we van een leeg parkeerterrein een betoverende ijsbaan. Sluit je aan en laat je enthousiasme het ijs brengen waar mensen van kunnen genieten!

– Alex van Hulst Teamcoördinator Op- en afbouw

Maak kennis met..

Koos Kampschreur
Event-coördinator

Dit is Koos; de drijvende kracht achter de coolste plek in de Liemers. Hij heeft de dagelijkse coördinatie bij onze ijsbaan en is de ‘regisseur’ van het ijsavontuur. Door zijn energie, organisatorische vaardigheden en passie voor schaatspret draagt hij z’n steentje bij aan een maand lang winterwonderland.

Hugo Hollenga
Secretariaat & vrijwilligersadministratie

Hugo is hét aanspreekpunt voor alles dat te maken heeft met de vrijwilligersadministratie. Als Secretaris zorgt hij dat iedereen als een geoliede machine samenwerkt, beheert hij documentatie en coördineert hij de verschillende informatie-stroomlijnen tussen alle coördinatoren.

Onze andere coördinatoren

Naast de hierboven omschreven teams en functies, hebben we nog een aantal -voornamelijk op de achtergrond opererende- andere coördinatoren.

Vergunningen

Als verantwoordelijke voor de vergunningen is Arjan de bruggenbouwer tussen onze winterdroom en de regelgevende instanties. Hij zorgt ervoor dat alle vergunningen en licenties in orde zijn, waardoor onze ijsbaan veilig en legaal kan opereren. Met zijn inzet schaatst iedereen daarnaast droog, omdat onze ijsbaan overdekt is! Arjan maakt deel uit van ons team van ijskoude helden die warmte brengen aan de gemeenschap!

Arjan ter Bogt

Sponsoring

Jan is onze sponsorman! Als Sponsorwerver gaat hij op zoek naar partners en sponsors die onze ijsbaan en onze visie een warm hart toedragen. Deze partners helpen ons om onze ijsdromen waar te maken. Door zijn overtuigingskracht, enthousiasme en netwerktalent laat hij ieder jaar weer Liemerse ondernemers kennis maken met de mogelijkheden die de ijsbaan te bieden heeft.

Jan Beekman

Communicatie

Joris & Celine bundelen hun krachten samen en zijn de (online) stem die onze ijspret laat klinken. Zij bedenken en verspreiden boeiende content, beheren de sociale media en promoten onze ijsbaan. Ze publiceren hun enthousiasme voor winterse avonturen. Samen kunnen ze de ijsbaan laten stralen en meer mensen betoveren met onze ijzige wonderen!

Joris van Zandvoort &
Celine van Hummel

Veiligheid & BHV

René en Celine zijn het team dat de ijspret zo veilig mogelijk houdt. Zij zorgen voor een veilige omgeving, maken eventuele noodsituaties beheersbaar en hebben de regie op de EHBO en veiligheidsprotocollen. Samen maken ze de ijsbaan een plek waar iedereen met een gerust hart kan genieten van winterse avonturen!

René Uffing &
Celine van Hummel

Verbindingen

Richard is de digitale spin-in-het-web met alle kennis in huis om de ijsbaan te voorzien van alle (netwerk)verbindingen. Als netwerkspecialist brengt hij mensen, middelen en diensten samen om onze ijsbaan te laten shinen.

Richard Horsman

De Brilliant IJsbaan Duiven is hét goede doelen winterevenement van Duiven en van vrijdag 8 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024 kan er geschaatst worden.

Lees hier al onze Voorwaarden.

Volg de IJsbaan op Social Media

Webdesign met ♥ gesponsord door